Velkommen til nytt skoleår 2019/2020… Ops… (Del 2)

Da var jeg ferdig med det depressive, så nå kan vi komme i gang med det morsomme som har skjedd i løpet av de siste månedene på Møre FHS i Animasjonsklassen.

Det ble visst mer å ta

Jeg tenker at vi kan starte HEEEEEEEELT fra begynnelsen. (NB: jeg kan ta noen ting i feil rekkefølge, ettersom det er snakk om snart 7 måneder med ting som skal huskes)
Første skoledag: Vi møtte opp i gymsalen etter å ha satt fra oss tingene på rommene våre, og jeg er ganske sikker på at alle var vettskremt av alle de nye ansiktene. Vi sang “Til Ungdommen” og “Tenke sjæl”, presenterte oss for hverandre oppe på scenen (Noen i klassen var nøye på at navnet deres ikke måtte videredeles). Etterpå sa vi farvel til våre kjære foresatte++ og gjorde oss klare til å sparke i gang året med en gåtur opp til hornet (jeg kan ikke huske hvilket, så det er alt jeg sier). Slik jeg husker det, stoppet de fleste av oss oppe ved gapahuken, og det var der vi begynte å snakke med den tids Kinaklasse-elever (nå Taiwanklasse-elever, RIP), som endte opp med at vi bestemte oss for å gå lenger ned til kulpen og ta et bad i den friske naturen.


Vi tok også klassebilder.

To dager senere gikk turen opp til Standalhytta, der vi til vårt sjokk var uten dekning, så ingen mobildata på oss… F in chat. Som den late klassen vi er, ble vi kjørt opp et godt stykke, mens de andre klassene måtte sykle opp. (Ingen klaging fra oss, for å si det slik.)

Hvilke minner <3

Her ble vi godt kjent med de andre klassene gjennom Standal Grand Prix, og godt kjent med klassen vår, da flesteparten av oss valgte å ikke gå på tur, men å bli igjen på hytta, bortsett fra Nielsen da, han stakk på fisking.

Et selfie i klassisk Nielsen-stil

Det var 3 utrolig gøyale dager oppe på hytta, og jeg må si at det er var utrolig gøy å sitte oppe til klokka 3/4 på natta og snakke med de andre elevene, selv om dørene kunne vært høyere, jeg slo meg i dørkarmene minst 10 ganger, og det var kun på den første turen opp til hytta.

Etter 3 dager ble vi hentet oppe på hytta med minibuss, og kjørt ned til skolen igjen. Da var det introduksjoner i klassen med Tiina angående programmet for året, og hva vi skulle gjøre de neste månedene. Og det første på programmet var Pixillasjon, som går ut på å bruke mennesker som karakterer, og ta stop-motion-bilder for å skape bevegelse. Vi var raskt i gang med å ta bilder, men vi hadde fremdeles igjen en del av Standal Grand Prix å fullføre.

ELEVKVELD! Mellom alle de ulike versjonene av Tenke Sjæl, fikk vi også et par kreative innslag, som Ivar Aasen i moderne tid som råner, Parodi av lærerne (“reproduksjonsrituale” og Einars lange ventetid før jazznummeret på Åpningen), og “gjenskaping” av fjellturene, og vi fikk også det første innblikket i forholdet mellom Tor Erik og Dovre, som har blitt mer og mer sensuelt etter hvert som elevkvelder har kommet og gått.

Tilbake til klasserommet. Vi hadde klassemøte før vi startet å ta bilder, der vi kom opp med ideer til hva temaet for Pixillasjonsvideoen skulle være. Til slutt ble vi enige om at vi ville lage en parodi på Super Smash Bros. Ultimate, der alle i klassen skulle komme opp med en karakter som skulle slåss mot hverandre.

Og etter det, var det bare å komme i gang med å ta bilder.

Men ettersom det ville bli en stund med å ta bilder, og alle ikke kunne være der samtidig, fikk vi samtidig opplæring i klassisk animasjon, der vi kunne velge om vi ville gjøre det på den klassiske måten, med papir og lysbord, eller gjøre det digitalt på PC.

Tilbake til Pixillasjon. Vi visste at det ville være mye spesialeffekter som skulle til i det ferdige produktet, så halvveis gjennom fotograferingen bestemte vi oss for at vi skulle begynne redigeringen allerede da. Og den oppgaven ble gitt… til meg.

Lite visste jeg på det tidspunktet, at redigeringen ville ta meg en hel måned, og kostet meg både tegnefilmsprosjektet, og utallige hodepiner.

But I digress.
Vi fikk også vårt første besøk av Noriko, som skulle være med oss til Japan, og i tiden frem til turen, lære oss om den japanske kulturen (spoilers: vi fikk ikke reist til Japan, thx Covid-19…)

så håpefulle vi var 🙁

Videre gikk turen til Volda med Volda Animasjonsfestival, der vi var klare for å se videoer laget av ulike individer. Og mellom ulike og interessante Workshops ble vi eksponert til noen… ehem… spesielle animasjoner, men det gjorde oss klare for fremtiden… (foreshadowing)

Og så var det den første offisielle Elevkvelden, Kina kjørte på med Asiatisk aften, og alle kledde seg opp i sine mest kreative (mange kledde seg ut som geisha) kostymer, og etter en god middag, var vi klare for det som satte standarden for hva alle andre elevkvelder (minus vår, for duuuh…)

grunnet ønske om at dette innlegget skal komme ut i løpet av denne måneden, velger jeg ikke å gå mer inn i dybden på dette, gå heller til Kinaklassen sin Blogg for… September 2019 (fremdeles klar over at vi ikke har oppdatert denne bloggen, alt kommer i dette innlegget, so hang on tight)

Og før vi visste ordet av det, tok vi det siste bildet til pixillasjonsprosjektet, og mens de andre drev på med å lage pendel, gåsyklus og få opplæring i Adobe Premiere Pro med dubbing, satt jeg fremdeles fast med redigeringen.

Fast Forward forbi Matauksuka og elevkveld nr. 2, ettersom begge disse var spredd på kryss og tvers på andre blogger, og plutselig var det tid for FHS Fest på Klubbhuset i Volda, og til manges overraskelse, dukket både jeg og Jesper opp på festen, og fikk sosialisert oss med de andre klassene; alkoholen hjalp selvsagt med å løsne på stemningen, men jeg tror at det er for alles beste at det som skjedde på festen blir holdt hemmelig… ehem… ja.

Før vi visste ordet av det, var det starten av Oktober, og plutselig gikk turen opp til Standalhytta, denne gangen for å planlegge vår fabelaktige elevkveld i ro og stillhet. Der ble det mye brainstorming, god mat, og vi fikk oppleve den vakre begynnelsen på det kortlevde prosjektet som het Pratekrakken, en Podcast som ble startet rundt midnatt der løst og fast ble diskutert. (Hint, hint, Jesper, we need that Krakk)

Men så var det på tide med en pause, for Høstferien lå foran oss.

Da vi kom tilbake, kunne jeg endelig eksportere det ferdige produktet av Pixillasjonsvideoen, som vi døpte Pixel Champions. Samtidig begynte vi også på Dukkefilm. Der delte vi oss opp i grupper, og fikk i oppgave om å lage et produkt som var inspirert av Halloween, aka. horror.

Dermed måtte vi begynne å sjonglere både en elevkveld foran oss, samtidig som vi dekket oss i plastelina og bygget opp kulisser og scener. Gruppen vår endte opp med å lage produktet som endte opp å hete Shindeiru no Totoro, en video produsert av Fuck-Satsuki-Productions.

Elevkvelden ble en stor suksess! Temaet vårt var Animasjon, og de andre klassene var meget kreative med å tolke temaet. På menyen stod det japansk mat, og meget (altfor) sterk matcha-kake.

Showet vi satte opp, forbløffet alle lærerne, for vi satte opp SHOW! kleine introduksjoner, sang “That’s how you animate”, og danset til beina verket. Vi hadde også premiere på Pixel Champions, og selv om jeg personlig så problemer som jeg ikke hadde fjernet fra produktet, hadde jeg akseptert det som et sluttprodukt og ingen kunne ha lagt merke til at det var feil.

Vi avsluttet en suksessfull kveld med Just Dance i peisestua, og stemningen var god til langt etter midnatt.

Plutselig kom vi ned til klasserommet på en mandag morgen, og oppdaget at halve rommet var snudd rundt, og flyttet på. Noen hadde pranket oss. Vi mistenkte Kinaklassen øyeblikkelig, ettersom det var de som hadde størst sjanse til å kunne ha gjort noe slik på en Søndagskveld. Jeg kan nå som første kilde avsløre at jeg har gravet rundt i bildene jeg tok den kvelden, og si at jeg har avslørt hvem som nesten klarte å forårsake en prank-krig mellom Animasjon og Kina. Svaret vil komme senere, ettersom jeg har viktigere ting å snakke om.

Kung-fu!

Vi fikk besøk av en ekte kung-fu mester, Mester An. Som lærte oss grunnleggende kung-fu, både med knyttneve, ben og Bo-stav.

Og når ingen trodde at ting kunne bli bedre, var det plutselig på tide med utflukt til Fredrikstad!

Animasjonsfestivalen i Fredrikstad. Nå der skjedde det mye ting du. Det store som vi hadde fått beskjed om, var at Dan Harmon, co-creator av den store animerte serien: Rick and Morty skulle være der!

Å ja, vi så også interessante animasjoner, som vi var takknemlige for at vi hadde blitt introdusert til sjangeren på forhånd, for vi så noen virkelig sære ting. Men det var ikke bare ille, vi fikk sett videoer som virkelig var vakre, og andre videoer som har skapt interne vitser i klassen. så alt i alt, good times,

Image may contain: 1 person, sitting and indoor

Hvis jeg hadde visst hva som endte opp med å skje den helgen på forhånd, tror jeg ikke at jeg hadde trodd på meg selv. For jeg endte nemlig opp med å bli igjen på kulturhuset etter åpningsshowet, hvor jeg endte opp med å snakke med de store folkene innen Animasjon. I løpet av helgen fikk jeg snakke med Dan Harmon, endte opp på bar med Regissøren av Terkel i knipe og Rutede Ninja, de frivillige fra Animasjonslinjen i Volda og mange andre folk som jeg ikke hadde noen anelse om at ville tatt kontakt med meg på forhånd. For en opplevelse. Jeg endte opp på et tidspunkt å bli spådd med Tarot kort av en av de frivillige, og det var de fra Volda jeg har å takke for at dro meg med på baren. (Det skal være klart at jeg bare drakk solo, for det var i regi av Skolen at vi var der, og alkohol skal man ikke ha.)

Men alt må jo ta sin slutt, for før vi visste ordet av det, var det på tide å returnere tilbake til skolen.

Og på skolen var det massemord på gang. Drepeleken var det store som sto i alles tanker, for det var nesten Halloween, og mens Nora fra Kinaklassen fikk mer og mer blod på hendene sine, gikk turen innom Høyskolen i Volda, for å kunne besøke de ulike linjene. (Jeg endte opp med å henge med Animasjonselevene fra Volda som jeg hadde blitt kjent med i Fredrikstad for mesteparten av tiden :P)

I løpet av uka fikk vi også et nytt besøk av Noriko, som inviterte oss på Tesermoni, der vi fikk et gjensyn med Matcha, som heldigvis ikke var like sterk som den kaka på vår egen elevkveld.

Lørdagen inviterte Elevrådet på Elevkveld med Halloween tema, og hjemsøkt hus i rødhuset, og Henrik Berg klarte å kappe over ledninger med øks, ettersom han ble altfor ivrig i skuespiller-rollen.

Mandag morgen våknet vi til et bytte av elever. Georg hadde valgt å bytte klasse til Kinaklassen, samtidig satt vi plutselig med Tuva blant oss. Hun hadde satt takk for seg i Peruklassen, og gått over til oss. Dermed var vi like mange i klassen som tidligere, bare mindre skjegg til stede. (Faktisk var det ikke noe skjegg i klassen (Minus Henrik Berg), fordi vi hadde startet Movember, og alle guttene i klassen satt glattbarbert, rip Barten til Jesper)

Ettersom vi hadde fullført Dukkefilmsprojektet, var Cut-Out det nye prosjektet vi skulle i gang med. Originalt skulle vi i gang med TV-paint, men grunnet tekniske problemer, ble det utsatt til etter jul. Enkelt forklart er Cut-out en metode der du lager Pappdukker på ark, og animerer det, frame by frame.

De fleste gikk i grupper og lagde julevideo, ettersom dette ville være hva vi skulle fokusere på frem til jul, men noen av oss endte opp med å jobbe alene, og på ett eller annet vis klarte alle å komme i mål til fristen.

I mellomtiden gikk turen innom Ålesund og akvariet, Peru hadde sin Elevkveld med Musikal som tema, og Jesper startet tannhjul hos folk i det han bad Nikoline med på Juleballet, midt på scenen i Pauseinnslaget.

Dette fikk også meg til å få fart i sakene, og kom opp med en ide til skattejakt for å be den personen jeg ville ha med på ballet. kort fortalt, personen sa ja. 🙂

Mandag var Løp for Håpskolen, for å samle inn penger til Håpskoleprosjektet til Kinaklassen. Skal si at beina våre var døde den uka som fulgte.

Så kom Desember, med julestemning og juleverksted og hele pakka. Mens resten av skolen satt som klistret i Peisestua og så på julekalendere, satt vi nede i klasserommet og jobbet med cut-out prosjektet vårt.

Til slutt hadde vi endelig kommet frem til Juleballet, og etter en deilig julemiddag, gikk vi opp i Gymsalen for å se innslag fra alle klassene, og Animasjonsklassen stilte med Animasjonsvideoer, og et par kjekke utvalgte, danset Støveldance med nisselue og hele pakka.

Og etter en lang kveld med dans og sang, var det dessverre på tide å pakke kofferten og reise hjem igjen til juleferie, og 3 laaaaange uker uten hverandre.

Jeg benyttet meg av det lokale skaperverkstedet, og lagde klassegensere til animasjonsklassen, med egne design på ryggen.

Etter en LAAAAAAAAANG ferie, kunne vi endelig returnere tilbake til skolen igjen. Vi startet med TVpaint (Digital animasjon), og fikk opplæring i programmet i løpet av en uke, med gjestelærer som hadde god kunnskap om programvaren.

Det nye prosjektet vi skulle i gang med etterpå, var eksperimentell animasjon, der det var opp til hver enkeltperson å tolke hva skulle bety. Vi fikk blant annet sand-animasjon, 2.5D animasjon, Garys mod og en tragisk minnesvideo.(Jeg kommer tilbake til dette senere)

Jeg gikk også i gang med å lære vekk litt av den Japansken jeg kunne til mine medelever som var interessert. (spoilers: de klarte faktisk å forstå ting)

Folk begynte også å bli skalla på dette tidspunktet…

Jesper fant på et tidspunkt ut at han skulle henge opp Ivar Aasen (vårt kjære skjelett) opp på Anneksbygningen, som hele klassen syntes at var en bra ide.

Men, noen dager senere, mens vi var i Ålesund igjen på utdanningsmesse og tok bilder med Andreas Wahl, fikk masse gratis skole merch, og asserted dominance foran hele utdanningsmessen, fikk vi den triste nyhet at Ivar var drept, og hele animasjonsklassen gikk inn i en dyp depresjon for å sørge tapet av vår fabelaktige maskot.

Dette førte til at Jesper sin eksperimentelle animasjon ble en minnesvideo til minne for vår falne kjemper.

Rundt den samme tiden som dette skjedde, begynte skolen plutselig å bli veldig overfylt. Dette kunne bare bety en ting… FJORÅRSTREFF!

Vi fikk plutselig et overskudd av engelsk i klasserommet, ettersom det tydeligvis er det offisielle språket til Animasjonsklassen, et memo vi uheldigvis har gått glipp av. Det ble mye moro med fjorårselevene, og Animasjonsklassen viste igjen frem sine danseevner(u rock m8s), og obligatoriske animasjonsvideoer.

En mandag natt satt vi oppe i Peisestua og så på Ponyo på projektor, ettersom vi hadde som mål å bestille billetter til Studio Ghibli-museumet i Japan, noe vi var i stand til å skaffe 12 av. (Bare teit at vi ikke fikk brukt billettene, ettersom… du vet, 2020 ble kansellert)

Kort shoutout til Kinaklassen som ga oss en fantastisk krimkveld btw. R.I.P. Georg, du ble altfor ung.

Dette betydde at vi var nær Vinterferie, og før vi kunne blunke, hadde Jesper kjøpt en sofa til rommet, og skolen hadde igjen blitt forlatt, med Kinaklassen (Nå Taiwanklassen, ettersom Covid-19 hadde satt en stopper for Kina) borte allerede en uke før resten av oss.

Jeg benyttet ferien til å fullføre de siste klassegenserne som manglet, og til å gjøre research i hva jeg skulle gjøre til årsoppgaven min.

Til slutt var vi igjen på skolen, og plutselig var hele klassen inne fra morgen til kveld, og alle fokuserte på den store årsoppgaven som stod foran oss.

Men det hindret oss ikke i å stikke på kino for å se Sonic filmen, som hadde mye å leve opp til. Og selvom det var noe Cringe i bildet, kunne vi le det av oss og nyte opplevelsen.

De tre siste ukene vi hadde igjen før Japan ble for det meste opplevd i klasserommet, noe som har dobbelbetydning for meg, ettersom jeg brukte de ukene på å gjenskape klasserommet i 3D på pcen. (jeg brukte totalt 20 dager på det) Resten av historien har du hørt i det siste innlegget. Japan ble avlyst, og det samme ble Møre.

Og ja… jeg lovte dere jo å avsløre hvem det var som nesten startet en krig mellom Kina og Animasjon…

Det var MEEEEEG!!!! SURPRISE!

aight. Hendene mine svir etter å ha skrevet så mye, og jeg må også sjekke gjennom alt for å være på den sikre siden. Takk så mye til Tiina for at du holder ut med all galskapen vår, og vi håper at det kommer til å bli mer galskap igjen i dette skoleåret.

BTW, T-pose is life.

Jeg sier takk for meg.

Endre.

Still a-head of the game!

BOLLE!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *