Velkommen til nytt skoleår 2019/2020… Ops… (Del 1)

jaja… dette var da pinlig…

Jeg sverger på at vi skulle holde denne bloggen oppdatert, men så… glemte vi det helt bort :/ Whoops :*)

Først og fremst en introduksjon, jeg som skriver dagens(skoleårets første) innlegg heter Endre, er 19 år (20 år på lørdag :P), og kommer fra Bryne i Rogaland.

Mye har skjedd de siste ukene. I en alternativ verden hadde vi for øyeblikket vært i Japan og kost oss med skoleårets høydepunkt. Men slik ble det altså ikke.

Nei, nå sitter jeg i en renovert låve (løe på jærsk) og kan bare sikle over bilder fra tidligere studieturer.

For, vi fikk litt av en aleneuke på skolen, det hele begynte på Onsdag den 11. Mars, da vi våknet til meldinger fra Taiwan(Kina)klassen. De hadde sendt oss melding om at de hadde fått beskjed fra sine linjelærere om at Japanturen til begge klassene hadde blitt avlyst, og lurte på hvordan vi hadde det. Dette bekreftet mistankene vi hadde hatt fra Tirsdagen, da vi hadde hørt fra Tiina ved middagen at det var snakk om at ledelsen ønsket at vi skulle lage en plan B, ettersom Covid-19-situasjonen hadde økt de siste dagene.

Det var noen av oss (meg inkludert) som hadde et lite håp om at de hadde hørt feil, og at vi overreagerte. Men da vi kom ned til Frokost, kom Tiina innom og bekreftet nyhetene. Hun hadde fått mail kvelden før fra Rektor Einar, der han forklarte grunnen til avlysingen av turen.

Vi var selvsagt meget deprimert, og mesteparten av klassen valgte den dagen å være fraværende fra timene, istedenfor å jobbe med årsprosjektet.

Det var fremdeles tristhet i klassen, men vi holdt i det minste trøst i at vi fikk lenger tid på å fullføre prosjektene våre, siden vi fikk 3 uker ekstra på oss til å jobbe.

Det var slik stemningen var på Torsdag 12. Mars, men det var da vi begynte å få beskjeder fra venner, familie og bekjente om at skolene deres hadde valgt å stenge ned pga. Covid-19-situasjonen. Dette fikk flere av oss til å begynne å stresse, ettersom vi ikke visste om dette kunne bli en realitet for vår kjære Møre FHS. Vi sendte melding til Rektor, og satt og ventet i spenning. Til slutt fikk vi den siste spikeren i kista da vi fikk høre pressekonferansen til Statsministeren, der det var bestemt at alle utdanningsinstitutter var nødt til å stenge samme dag.

Deretter var det rett og slett bare for oss å pakke koffertene og finne raskeste måte å komme oss hjem på.

Siden situasjonen fremover virket så usikker, valgte vi å kapre Peisestua og fyre på med klasseavslutning, just in case dette ville være vår siste skoledag. Men først måtte vi ta et avslutningsbilde som speilet klassebildet vårt, så vi marsjerte ut i regnet, stilte oss opp i ca. 15 min og tok bilder for å kunne se tilbake på hvis dette virkelig var slutten.

På klasseavslutningen ble det Animemusikk, Wii Sports resort, Super Smash Bros. Ultimate turnering og vafler, laget av Tone og verdens beste assistent, Henrik Berg.

Verdens beste Assistent

Men alle gode ting må ende til slutt, selv om vi satt oppe hele natta i Animasjonshulen og jobbet og chillet.

Hva som skjedde videre kan jeg ikke svare på, ettersom jeg reiste fra skolen kl. 08 for å ta et tidlig fly tilbake til Stavanger via Oslo den neste morgenen.

Og der har dere situasjonen vi er i akkurat nå. Alle sitter hjemme og venter på at Helseministeren skal si oss hva som vil skje etter påske, men vi er optimistiske, dette er ikke siste gang Møre skal kjenne på vårt nærvær.

Da skal jeg ta en kort pause, og få ut dette innlegget, og så skal jeg komme til det litt mer optimistiske angående hva vi har drevet på med over de siste månedene.

Snakkes.
Endre.

I’m a-head of the game

Bolle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *