Toky-oh my god

Da har vi tilbrakt en liten tid i Tokyo allerede, gitt. Og i morgen er siste dag i Japan for oss. Huff og huff, tiden går alt for fort. Men, vi har gjort mye siden siste innlegg.

Før vi dro fra Kyoto var vi innom Seika universitetet, og besøkte anomasjonslinja. Elevene hadde vårferie, så skolen var relativt tom. Men vi fikk likevel en omvisning på skolen, og vi fikk se filmer som elever hadde laget, samt en innblikk i hvordan studiene foregår.

imageimageimageimage

Dagen etter, var vi på vei til Tokyo. Ferden gikk via shinkansen, og det tok ca. tre timer før vi var framme. Vi fikk dessverre ikke sett Fujifjellet, siden det var veldig tåkete. Men men.

imageimage

Her i Tokyo har vi forsåvidt hatt det veldig koselig. Første dagen gikk med til å installere oss på hotellet, og så og si hele klassen dro en tur innom Akihabara.

image

Dagen etter dro vi til Asakusa tempel, og fram mot tempelet var det masse masse små boder med nips og mat og andre saker. I tillegg ble Sondre og jeg intervjuet til et Japansk TV show, om forskjeller mellom Norge og Japan, og hvordan vi feiret morsdag i Norge. Don’t talk to me, I’m famous~

imageimage

Etter Asakusa og våre 15 minutes of fame, satte vi kursen mot Shinjuku og Tokyo Metropolitan Government Building. Heisen brakte oss opp 45 etasjer på 45 sekunder, og derfra var utsikten fenomenal. Vi kunne basically se hele Tokyo derfra.

image

I dag har vi besøkt Tokyo Designer Gakuin College, og Ghibli museet. På Gakuin College ble vi tatt med på en tur rundt på skolen, og fikk se alt fra CG illustration timer til animasjonsklassen og hvordan de jobbet. Vi fikk også se noen av filmene til første- og andreårsstudentene, som var veldig spesielt. Man kunne lett se hvor mye de hadde lært iløpet av to år på skolen.

image

Og mens vi ventet på bussen til Ghibli museet, fikk Aurora en fjærkledd venn.

image

Det var dessverre ikke lov å ta bilde inne på museet, men likevel var det helt topp å være der. Vi så alt fra animasjonsceller fra de forskjellige Ghibli filmene, concept art av karakterene, figurer, og små versjoner av bygninger og gjenstander. Det var også mulig å få med seg en film i kinosalen på museet. Og når vi er inne på det, så var kinobillettene ganske spicy, med celler fra filmene.

imageimage

I morgen har vi en siste dag til å gjøre hva vi vil, før vi må sette kursen tilbake til Norge. Vi har hatt det supert her i Japan, og dersom noen som skal gå anomasjonslinja neste år leser bloggen; Gled dere. Dette er en once in a lifetime tur som kommer til å være med dere i lang tid fremover. 🙂

One Reply to “Toky-oh my god”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *