Kyoto updates

Så satt vi her igjen, da, kjære iPad…

I går var en ganske lang dag for klassen, men likevel en spennende og innholdsrik dag. Det begynte med et møte i lobbyen på hostellet klokka 11, så bar det mot Fushimi Inari – Revetempelet. Fushimi Inari er en shinto helligdom, og i motsetning til buddhistiske templer, er shinto templene mer fargerike. Det er også fritt frem for alle; ingen inngangspenger.

imageimageimageimageimage

Etter turen dit, dro vi til Gion. For de som ikke vet, er Gion et strøk kjent for tradisjonell Japansk kultur, mer spesifikt Maiko og Geiko. Og etter en to timers fritid, skulle vi på Maiko show, holdt på Gion Corner. Det ble teseremoni, ikebana (tradisjonell japansk blomsterdekorering) og koto spilling, før det var duket for tradisjonell dans, teater, Maiko dans, og dukkeshow. Jeg skal ærlig innrømme at jeg googlet forskjellen mellom Maiko og Geiko/Geisha før jeg satte meg ned for å skrive bloggen, og kan nå informere om at Maiko er en Geiko “lærling”. Det er for mange forskjeller til at jeg orker å skrive dem ned, though, så er du interessert i å vite forskjellene mellom Maiko, Geiko/Geisha, og muligens en turist i kostyme, anbefaler jeg et raskt Google søk. Får jeg det til, så klarer du det.

imageimage

 

Etter en lang dag som dette, så var det veldig godt å få høre at dagen i dag var en fridag, som vi kunne gjøre som vi ville med. Noen ble igjen på hostellet og daffet, noen utforsket Kyoto sentrum, noen gikk på kattekafé… Og uglekafé… Og ble kjent med en liten sjarmør som het Toppo… Mulig det er jeg det snakkes om her.

image

Jeg kan nok ikke skrive for alle i klassen, men selv joinet jeg Johanne og Kristoffer en liten tur innom Nekokaigi kattekafé, og Fukurou no Mise Plus uglekafé, ooog en sånn typ fancy sushi restaurant, før jeg fant ut at jeg ville tilbake og bare late meg resten av dagen.

imageimageimage

 

Det blir spennende å se hva som skjer i morgen, den siste dagen vår i Kyoto, før vi vender nesa mot Tokyo (:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *