Helsningar från Osaka

Igjen sitter jeg her på hotellrommet i Osaka med iPaden foran meg, og prøver å sette sammen setninger til dagens blogginnlegg sånn at de faktisk gir mening. Lettere sagt enn gjort når du er halvdau, men men.

I dag har klassen vært i Nara og besøkt Tōdai-ji, et buddhistisk tempel bygget på 700-tallet, som huser verdens største Buddha statue i bronse.

imageimageimage

Det var et ganske spesielt syn, både utenfor og inne i tempelet. I tillegg til Buddhastatuen, var det også diverse andre statuer. Før du kom inn til tempelet ble du møtt av to voktere som skal holde det onde ute. Utenfor selve tempelbygningen var det også en figur der det sies at hvis du tar på en kroppsdel på den som tilsvarer der du har vondt, skal den gjøre det bedre (??)  Rundt om på plassen var det mange boder som solgte diverse suvenirer, og enkelte i klassen benyttet anledningen til å kjøpe litt nips som minne fra turen.

Rundt tempelet gikk det også dådyr fritt rundt, som man kunne klappe og mate. De var vel mer keen på mat enn kos, noe jeg relaterer sterkt til.

imageimageimage

Etter tempelbesøket, satte vi oss ned for en felles lunsj. Klassen bestilte schnitzel og fritert kylling, med unntak av Aurora som dro den fullt ut og bestilte en hel fisk.

imageimage

 

Det var forsåvidt opplegget for dagen i dag. Klokka er nå litt over seks om kvelden, og i morgen bærer det videre mot Kyoto. Vi har hatt det fint her i Osaka, og jeg gleder meg til alt vi skal oppleve videre. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *