Nani the hell, vi er i Japan??

Klokka viser sånn ca. halv ti om kvelden, lokal tid, og her sitter nå jeg med min trofaste iPad og forbanner meg selv for å velge å sove i 16 timer istedet for å skrive blogginnlegg i går. Nuvel, slikt må man regne med når man er på reisefot i nesten 24 timer i strekk.

Reisen begynte for de fleste tidlig på Gardermoen, før fugla feis på onsdag morgen. Etter en rask innsjekking og uttak av Japanske yen, bar turen til Amsterdam. …jo, vi skulle til Japan, men vi måtte mellomlande og bytte fly. Sånt skjer. Det var heller ikke til å dytte under teppet at klassen var trøtt, heller. imageimage

Etter drøye 6 timer på Schiphol flyplass, kunne vi endelig plante rumpa i et sete på flyet mot Osaka, Japan. Det betydde også enda 10-ish timer på flyet, men pyttsan. Klassen er tøff, det fikset vi lett. Vi ble servert mat og snacks flere ganger ilpt. av turen, deriblant middag, hvor vi kunne velge mellom “Western”, bestående av kjøttboller og potetmos, eller japansk, som var tonkatsu (fried pork cutlets) og ris. Flyet hadde også et godt utvalg serier og filmer for å få tiden til å gå, og undertegnede fikk endelig fingeren ut av nesa og så Vaiana.

imageimage
Da vi landet, tror jeg en del av oss fortsatt hadde litt problemer med å innse at, shit, nå er vi i Japan ??? Men det gikk fint gjennom passkontroll og ut til å hente bagasjen… selvom Aurora sin koffert hadde tatt seg en svipptur innom Korea. Vi sjekket så inn på The Hotel North Osaka, og det var vel egentlig det som ble av den dagen.

image

Dagen i dag, har vi brukt på Osaka castle, og Nanba shopping streets. Osaka castle var spesielt, i den forstand at det er bygget og opprettholdt i stilen av tradisjonelle slott. Det har falt og blitt bygget opp igjen flere ganger, og i 1997 ble en siste restaurering ferdiggjort. Slottet er nå åpent som et museum, fullt utrustet med heis… Vi fikk også vårt første møte med de beryktede sakura blomstene etterhvert, selvom det var et nokså spinkelt syn. En enslig kvist med et par blomster. Men det gikk fint, da vi fant et par blomstrende trær et stykke unna.

imageimage

I Nanba tok vi en felles lunsj, før vi fikk slippe oss løs i handlegatene. Butikkene besto av alt fra søte konditorier til butikker som utelukkende solgte sokker, alternative butikker, mer vestlige butikker, og en Hello Kitty cafe. (Som vi ikke gikk innom ;/ )

imageimage

Etter vi returnerte til hotellet, var i allefall jeg ganske sliten. Jeg velger nå å legge ned iPaden og få meg litt søvn, før vi skal besøke et tempel i morgen. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *