Dag 5 i Tokyo

Så var vi kommmet til siste dagen i Tokyo. Viste seg raskt at det var farlig varmt ute. I følge været på tven så var det 19.5 grader ute, og med strålende sol så det var flere som gikk i t-shorte.

Oppmøte for felles program startet ikke før 12.30 denne dagen så det var flere som dro ut på siste mulighet sightseeing. Vil sikkert komme et eget innleg senere fra dem som var med på den turen.

Dagens felles program besto av en ting: vi skulle besøke Tokyo Designer Gakuin College.

image

Vi tok toget til skolen og måtte gå et stykke i oppoverbakke noe som var slitsomt for de som har blitt skadet i løpet av turen og sliter med beina. Men vi kom oss fram og fikk se denne fine statuen:

image

Det var nesten ingen andre ved skolen denne dagen. Akkurat nå var det vpr ferie for elevene, så vi ville ha skolen nesten helt for oss selv. Vi ble tatt opp med til et klasserom hvor rektoren ved skolen ønsket oss velkommen, på japansk. Heldig for oss var Noriko der for å oversette.

image

image

Så ble vi informert av lederen for animasjons klassen om skolen og lignende. Vi vite at 50 elever hade blitt uteksaminert dagen før.

image

image

Etter en fint introduksjon ble vi vist litt rundt på animasjon og manga delen. Vi fikk se klasserom, lydrom, selvstudie rom, manga bibliotek med både populære mangaer og manga som tidligere elever har laget. Utrolig god kvalitet på tegningene som gjorde de flese imponert.

image

Biblioteket

image

Klasserom for manga elever

image

Lydstudio

image

Selv studie rom

image

image

image

De hadde også noen figurer av anime karakterer utenfor en av klasseromma som var fasinerende å se på.

image

image

image

Utklipp fra mangaer som tidligere elever har laget.

Vi fikk også mulighet til å se på portofolien til noen av elevene. Var mye bra laget. Alt fra realistisk tegninger av personer og hender, til anime karakterer, kles design og landskaps portretter.

image

image

image

image

image

image

image

Og helt til slutt fikk vi se noen videoer av tidligere elever, og vi fikk vist to av våre filmer til de to lærerne. Gunnars julefilm og cut-out animasjonen.

image

Og helt til slutt ble det et klassebilde igjen utenfor inngangen.

image

Så det var felles programmet for i dag. Mye morsomt og ble mer sightseeing shopping for noen resten av dagen. For i morgen drar vi vidre med Shinkansen til Kyoto!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *