Dag 4 i Tokyo

Dagen i dag startet sent. Noriko måtte ta med Håkon til ambasaden så programmet startet ikke før kl 12. Da ble det ut i regnværet. Det regnet hard mens vi gikk til togstasjonen for å ta toget og vi måtte forberede oss på å måtte gå en del i regn i dag.

Vi kom oss til Kadokawa hvor vi skulle møte svenske manga forfatter Åsa Ekström som bor og jobber i Tokyo.

image

Vi ble tatt med inn på et møte kontor hvor Åsa satt og vente.

image

Dette var første gang noe lignende hadde skjedd med henne så hun sa det bare var å spørre henne om ting. Vi fikk vite litt om henne, om mangaene hu har skrevet, om hvordan det var å være freelancer i Tokyo, visum og mye mer. Fikk også vite hvordan kompaniet Kadokawa gjorde og hvordan ting fungerte, og hvilke program de bruker for både manga og animasjon.

image

Vi fikk også mulighet til å titte på mangaene ho hadde laget mens vi satt der.

image

Vol 1

image

Vol 2

Utenfor kontoret var det en lobby med manga magasiner og mangaer noe som vsr fasinernde for noen å se på.

image

image

image

image

image

Vi fikk også tatt et gruppe bilde med Åsa ?

image

Utrolig hyggelig og lærerikt. Vi fikk et lite innblik hvordan en utlendinger, en fra skandinavia, hadde klart å bli manga forfatter i Tokyo. Og må innrømme at det var godt å ha en svenske (Tobias) i klassen som kunne hjelpe oss når det verken norsk eller engelsk ga mening. Selv om alle fikk en god latter når det gikk opp hva vi prøvde å spørre om, både for Åsa og oss. Er ikke alltid bare bare.

Etter turen til Kadokawa gikk turen vidre. Nå skulle vi ut til et tempel som lå ved en turist gate.

image

Først ble vi enig om møte plass ved porten her hvor vi skulle møte igjen etter en time.

image

Langs ned gaten var det boder på begge sider som solgte mye rart alt fra små nøkkelringer til kimono og samurai sverd. Så vi alle delte oss i mindre grupper og begynte å titte rundt, tok bilder og film (noe som sikker kommer ut på blogg etter vi kommer hjem og kan brule pc for å redigere og kobble til kameraene våre) og shoppet.

image

I enden av gaten så kom vi til en ny port og bak den var templet som vi kunne gå opp til å se på. Var så mye ikke film eller ta bilde skilt rundt om hele stedet at det ikke var så mye vi kan legge til. Og selv om det var flere som ville ha klasse bilde ved templet så hadde vi ikke tid til det, men fikk beskjed at vi skal gjøre det ved templene vi skal besøke i Kyoto.

Desverre er de fleste bildene på kameraene til folk så det er litt vanskelig å få lagt dem ut nå, så det blir nok en ekstra innlegg etter turen for denne dagen.

I morgen blir det siste dag i Tokyo før vi drar til Kyoto med Shinkansen. Og da skal vi besøke Tokyo Designer Gakuin College noe vi også gleder oss veldig til!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *